Fazolová polévka s chorizem
- Přidat foto
-
Reklama
Fazolová polévka s chorizem je tradiční polévka z latinskoamerické kuchyně, která obsahuje fazole, chorizo a různé zeleniny a bylinky. Recept může být různorodý a měnit se podle regionu, ale některé základní ingredience jsou stejné.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazole namočíme přes noc do vody a necháme do druhého dne odležet. Druhý den slijeme vodu, přidáme čerstvou a vaříme do změknutí. Po uvaření odstavíme i s vodou.
2.
V dalším hrnci rozehřejeme olej, vsypeme očištěný, nakrájený pórek společně s nakrájeným chorizem a restujeme.
3.
Zaprášíme moukou, vytvoříme jíšku a rozředíme ji vývarem s fazolemi. Přivedeme k varu a zhruba 10 minut provaříme. Můžeme přidat zeleninový bujón.
4.
Vložíme rajčata, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, tymián a krátce povaříme.
5.
Podáváme s petrželkou nebo nasekaným libečkem. Můžeme přidat i čerstvé pečivo a z polévky udělat hlavní chod.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod 30 min vaření 1 hod 40 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
242.96 kcal |
Protein |
13.65 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.35 g
3.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.86 g
1.02 g
|
Reklama
Reklama