Bramborové noky se zelím a uzeným masem
- Přidat foto
-
Reklama
Bramborové noky se zelím a uzeným masem jsou oblíbeným pokrmem v mnoha zemích, zejména v Evropě. Tento recept kombinuje klasické chutě brambor, zelí a uzeného masa do jednoho vynikajícího jídla, které potěší chuťové buňky a zahřeje v chladnějších dnech.
Reklama
Ingredience
Na noky
Na zelí
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme těsto na noky. Brambory pečlivě očistíme a uvaříme je i se slupkou ve vodě. Vaříme je jen 15 minut, brambory nesmí být příliš měkké a rozvařené.
2.
Hotové brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme najemno. Nastrouhané brambory ochutíme solí, smícháme je s vajíčkem, moukou a vypracujeme hladké bramborové těsto.
3.
Z těsta vyválíme tenké válečky o šířce 1,5 cm a nakrájíme noky. Cibuli nakrájíme nadrobno, uzené maso na malé kostičky. Cibuli smažíme dozlatova, jakmile má pěknou barvu, přidáme maso a jen krátce orestujeme.
4.
Připravíme si hrnec na zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přidáme zelí, lehce ho podlijeme a krátce povaříme.
5.
Podle chuti osolíme, opepříme a přisypeme trochu kmínu. Zelí ochutíme cukrem, ale pokud máte raději kyselejší zelí, s cukrem šetřete. Promícháme, necháme krátce povařit a odstavíme z plotny.
6.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme noky, vaříme jen krátce, asi 5 minut, a jakmile nám vyplavou na povrch, jsou noky hotové.
7.
Hotové noky smícháme s masem a zelím a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 35 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 28 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
554.08 kcal |
Protein |
24.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
72.34 g
7.76 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.03 g
4.55 g
|
Reklama
Reklama