Tvarohovo-piškotový dort

Sladký dezert plný bílkovin a ovoce, který si můžete dát bez výčitek jako sladkou tečku po obědě nebo jako svačinu. Přijde k chuti obzvlášť v jarních a letních měsících.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V jedné míse si všechnu zakysanou smetanu smícháme s 250g tvarohu. Ochutíme flavdropsy podle vlastní chuti.
2.
Ve druhé míse si smícháme 500g tvarohu s kakaem a opět flavdropsy podle chuti.
3.
Jahody nakrájíme na plátky.
4.
Dno dortové formy si vyložíme piškoty.
5.
Na piškoty dáme polovinu bílého krému a na něj poklademe plátky jahod, na jahody zase piškoty a další vrstvu bílého krému. Následují opět jahody, piškoty a kakaový krém. Pokud vám zbydou piškoty, tak ještě úplně nahoru můžete položit piškoty.
6.
A teď už jen uložit dort do lednice, ideálně přes noc. Minimálně však na 3 hodiny. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 11.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
418.97 kcal
Protein
21.56 g
Sacharidy
z toho cukr
34.85 g
21.05 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.75 g
11.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama