Bramborová omáčka na kyselo

Tato bramborová omáčka na kyselo je výborná, lehce kyselá a krémová. Můžete ji podávat jako přílohu k pečenému masu a nebo jako hlavní chod doplněný o vařené vejce.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kostky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
2.
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme k cibuli. Krátce orestujeme.
3.
Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme bujón a kmín. Vaříme do změknutí brambor.
4.
Přidáme kysanou smetanu, necháme projít varem. Omáčku opepříme a podle chuti dochutíme citronovou šťávou.
5.
Podáváme s vařeným vejcem.

Od: Petuler, 27.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,063.84 kcal
Protein
29.99 g
Sacharidy
z toho cukr
129.08 g
12.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
42.08 g
14.95 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama