Bramborová omáčka na kyselo
- Přidat foto
-
Reklama
Tato bramborová omáčka na kyselo je výborná, lehce kyselá a krémová. Můžete ji podávat jako přílohu k pečenému masu a nebo jako hlavní chod doplněný o vařené vejce.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kostky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
2.
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme k cibuli. Krátce orestujeme.
3.
Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme bujón a kmín. Vaříme do změknutí brambor.
4.
Přidáme kysanou smetanu, necháme projít varem. Omáčku opepříme a podle chuti dochutíme citronovou šťávou.
5.
Podáváme s vařeným vejcem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,063.84 kcal |
Protein |
29.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
129.08 g
12.19 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
42.08 g
14.95 g
|
Reklama
Reklama