Bábovka s tvarohovým krémem

Vynikající bábovka s tvarohovou náplní, která je vláčná i po několik dní. Nasládlé těsto a příjemně kyselkavá chuť tvarohové náplně se výborně doplňují, jeden kousek vám nebude stačit. Pozor jen na to, že bábovku můžete rozkrojit až po úplném vychladnutí, jinak bude náplň částečně tekutá.

Reklama

Ingredience

Těsto

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Tvaroh, mléko a vejce vytáhneme z lednice a necháme v pokojové teplotě.
2.
Na těsto vyšleháme vejce s cukry, po vyšlehání přidáme olej. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, čokoládový pudink. Do vajec přidáme strouhanou čokoládu.
3.
Připravíme krém smícháním tvarohů s cukry, pudinkovým práškem a žloutkem. Podle potřeby naředíme trochou mléka, záleží na kvalitě tvarohu. Náplň musí jít pohodlně přelít do bábovkové formy.
4.
Dokončíme těsto vmícháním směsi mouky do směsi vajec, pokud je těsto příliš hutné, přidáme mléko.
5.
Do bábovkové formy vléváme těsto ze 2/3 a přidáme celou náplň. Nakonec vlijeme poslední třetinu těsta.
6.
Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu, necháme vychladnout a teprve vyklopíme a krájíme.

Od: Iva V, 2.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
4 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
304.72 kcal
Protein
8.62 g
Sacharidy
z toho cukr
43.78 g
27.85 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.50 g
4.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama