Moravský vrabec
- Přidat foto
-
Reklama
Moravský vrabec je tradiční české jídlo, které se řadí mezi nejoblíbenější speciality regionu Morava. Tento chutný pokrm je založen na kvalitním a šťavnatém masu s výraznou šťávou, která mu dodává neodolatelnou chuť. Připravit moravského vrabce může být trochu pracné, ale výsledek rozhodně stojí za to.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso si nakrájíme na větší kousky (cca 2x2 cm). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, cibulkou a česnekem. Promícháme a necháme v lednici tak na 4-5 hodin odležet.
2.
Poté maso na zpěněném sádle spolu s cibulkou prudce ze všech stran osmahneme, přeložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C.
3.
Během pečení podléváme maso vypečenou šťávou, případně přidáme více vody a pečeme maso doměkka.
4.
Nakonec upečené maso vyndáme, šťávu zaprášíme mouku a mírně povaříme.
5.
Můžeme podávat se zelím (kombinace bílého a červeného) a knedlíkem (houskovým a špekovým) nebo jen s pečivem dle vlastní preference.
6.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
370.06 kcal |
Protein |
29.31 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.54 g
2.38 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.32 g
8.57 g
|
Reklama
Reklama