Moravský vrabec

Moravský vrabec je tradiční české jídlo, které se řadí mezi nejoblíbenější speciality regionu Morava. Tento chutný pokrm je založen na kvalitním a šťavnatém masu s výraznou šťávou, která mu dodává neodolatelnou chuť. Připravit moravského vrabce může být trochu pracné, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso si nakrájíme na větší kousky (cca 2x2 cm). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, cibulkou a česnekem. Promícháme a necháme v lednici tak na 4-5 hodin odležet.
2.
Poté maso na zpěněném sádle spolu s cibulkou prudce ze všech stran osmahneme, přeložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C.
3.
Během pečení podléváme maso vypečenou šťávou, případně přidáme více vody a pečeme maso doměkka.
4.
Nakonec upečené maso vyndáme, šťávu zaprášíme mouku a mírně povaříme.
5.
Můžeme podávat se zelím (kombinace bílého a červeného) a knedlíkem (houskovým a špekovým) nebo jen s pečivem dle vlastní preference.
6.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
370.06 kcal
Protein
29.31 g
Sacharidy
z toho cukr
5.54 g
2.38 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.32 g
8.57 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama