Vepřové výpečky
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřové výpečky jsou jedním z typických jídel české kuchyně. Rozhodně budou skvělou volbou pro rodinný oběd, večeři nebo oslavy, protože jsou chutné, vydatné a zároveň jednoduché na přípravu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si maso opláchneme a nakrájíme na kostky o velikosti zhruba 4×4 centimetry. Maso promícháme s 15 g soli na 1 kg masa a dáme stranou.
2.
Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.
3.
V kastrůlku si rozpálíme tuk a na něm zpěníme cibuli, ke konci přidáme česnek na plátky a kmín a poté maso, které opečeme ze všech stran tak, aby se zatáhlo.
4.
Jakmile se maso zatáhne, tak vše zalijeme vroucí vodou a umístíme do pekáčku, který těsně zakryjeme alobalem nebo poklicí. Pekáček umístíme do trouby předehřáté na 150°C a pečeme zhruba 1,5 hodiny.
5.
Maso občas zkontrolujeme, promícháme a v případě potřeby přidáme vodu.
6.
Nakonec zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme dalších 30-45 minut dokud se voda neodpaří a maso nezíská opečenou barvu. Hotové výpečky servírujeme s knedlíky a dušeným zelím. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 2 hod vaření 2 hod 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 28 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
920.72 kcal |
Protein |
16.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.53 g
1.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
92.74 g
33.91 g
|
Reklama
Reklama