Linecký koláč
- Přidat foto
-
Reklama
Linecký koláč je tradiční dezert, který se těší oblibě po celém světě. Tento lahodný koláč je charakteristický svou křehkou a drobivou texturou, která vychází z klasického lineckého těsta.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Ze všech surovin krom marmelády vypracujeme těsto. Asi třetinu oddělíme a dáme stranou.
2.
Zbylé těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Navrch rozetřeme marmeládu.
3.
Odložený kus těsta rozválíme, rozkrájíme na proužky a na povrchu koláče složíme do mřížky.
4.
Pečeme v troubě předehřáté na 160-170°C, dokud není koláč lehce narůžovělý. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
35 min příprava 25 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
515.86 kcal |
Protein |
6.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
66.51 g
26.98 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.34 g
14.87 g
|
Reklama
Reklama