Hovězí vývar s játrovou zavářkou
- Přidat foto
-
Reklama
Díky tomuto receptu získáte bohatý a chutný hovězí vývar s jemnou a krémovou játrovou zavářkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Ingredience
Na játrovou zavářku
Postup přípravy
1.
Do hrnce si nalijeme přibližně 2 litry vody a přidáme hovězí maso, cibuli, česnek, mrkev, celerové stonky, petrželový kořen, bobkový list, pepřové kuličky a sůl. Přivedeme k varu.
2.
Jakmile začne voda vařit, snížíme teplotu a necháme vývar vařit na mírném plameni přibližně 1,5 - 2 hodiny, dokud maso nezměkne a vývar získá bohatou chuť.
3.
Po změknutí vývar scedíme, zeleninu i maso nakrájíme a vrátíme do vývaru.
4.
Mezitím připravíme játrovou zavářku: Játra pomeleme, přidáme vejce, majoránku, strouhanku, sůl, pepř, česnek dle chutí a vše zamícháme. Játrovou zavářku dáváme do vroucí polévky na lžičce.
5.
V této fázi můžeme do vývaru přidat sůl a pepř podle své chuti. Pokud preferujeme silnější chuť, můžeme vývar nechat redukovat déle, abychom se získali koncentrovanější chuť.
6.
Hotový hovězí vývar s játrovou zavářkou je připraven k podávání. Můžeme ho posypat čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami podle svého gusta.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 2 hod vaření 2 hod 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 35 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
303.01 kcal |
Protein |
37.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.21 g
4.46 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.91 g
7.45 g
|
Reklama
Reklama