Hovězí vývar s játrovou zavářkou

Díky tomuto receptu získáte bohatý a chutný hovězí vývar s jemnou a krémovou játrovou zavářkou. Dobrou chuť! :-)

Reklama

Ingredience

Na játrovou zavářku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do hrnce si nalijeme přibližně 2 litry vody a přidáme hovězí maso, cibuli, česnek, mrkev, celerové stonky, petrželový kořen, bobkový list, pepřové kuličky a sůl. Přivedeme k varu.
2.
Jakmile začne voda vařit, snížíme teplotu a necháme vývar vařit na mírném plameni přibližně 1,5 - 2 hodiny, dokud maso nezměkne a vývar získá bohatou chuť.
3.
Po změknutí vývar scedíme, zeleninu i maso nakrájíme a vrátíme do vývaru.
4.
Mezitím připravíme játrovou zavářku: Játra pomeleme, přidáme vejce, majoránku, strouhanku, sůl, pepř, česnek dle chutí a vše zamícháme. Játrovou zavářku dáváme do vroucí polévky na lžičce.
5.
V této fázi můžeme do vývaru přidat sůl a pepř podle své chuti. Pokud preferujeme silnější chuť, můžeme vývar nechat redukovat déle, abychom se získali koncentrovanější chuť.
6.
Hotový hovězí vývar s játrovou zavářkou je připraven k podávání. Můžeme ho posypat čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami podle svého gusta.

Od: Zuzana, 22.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
2 hod vaření
2 hod 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 35 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
303.01 kcal
Protein
37.76 g
Sacharidy
z toho cukr
9.21 g
4.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.91 g
7.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama