Krůtí prsa s kořenovou zeleninou

Dietní, lehké a dobře stravitelné jídlo sestavené z masa a kořenové zeleniny je ideální pro milovníky jednoduchých pokrmů a přirozených chutí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme zeleninu. Mrkev, petrželový kořen a celerový kořen oloupeme a nakrájíme na menší kousky nebo plátky.
2.
Krůtí prsa osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Necháme krátce marinovat, zatímco se připravuje zelenina.
3.
V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejeme trochu olivového oleje. Přidáme do pánve nakrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme podle chuti. Restujeme zeleninu po dobu asi 5 minut, nebo dokud lehce zesklovatí.
4.
Zeleninu dáme stranou a do pánve přidáme marinovaná krůtí prsa. Smažíme je na středně silném ohni z obou stran, dokud nezískají zlatohnědou barvu. To by mělo trvat přibližně 3-4 minuty na každé straně.
5.
Přidáme restovanou zeleninu zpět do pánve kolem krůtích prsou a ještě chvilku restujeme.
6.
Nakonec přidáme 3 rozkvedlaná, osolená a opepřená vejce. Restujeme dokud nebudou vejce hotová.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 2.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
25 min vaření
50 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
527.52 kcal
Protein
49.15 g
Sacharidy
z toho cukr
25.62 g
9.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.03 g
4.59 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama