Krůtí prsa s kořenovou zeleninou
- Přidat foto
-
Reklama
Dietní, lehké a dobře stravitelné jídlo sestavené z masa a kořenové zeleniny je ideální pro milovníky jednoduchých pokrmů a přirozených chutí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme zeleninu. Mrkev, petrželový kořen a celerový kořen oloupeme a nakrájíme na menší kousky nebo plátky.
2.
Krůtí prsa osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Necháme krátce marinovat, zatímco se připravuje zelenina.
3.
V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejeme trochu olivového oleje. Přidáme do pánve nakrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme podle chuti. Restujeme zeleninu po dobu asi 5 minut, nebo dokud lehce zesklovatí.
4.
Zeleninu dáme stranou a do pánve přidáme marinovaná krůtí prsa. Smažíme je na středně silném ohni z obou stran, dokud nezískají zlatohnědou barvu. To by mělo trvat přibližně 3-4 minuty na každé straně.
5.
Přidáme restovanou zeleninu zpět do pánve kolem krůtích prsou a ještě chvilku restujeme.
6.
Nakonec přidáme 3 rozkvedlaná, osolená a opepřená vejce. Restujeme dokud nebudou vejce hotová.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 25 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
527.52 kcal |
Protein |
49.15 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.62 g
9.41 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.03 g
4.59 g
|
Reklama
Reklama