Jelitový prejt neboli obcházka

Jelitový prejt je tradiční pokrm vyrobený na zabíjačce. Můžete si ho vyrobit i doma a upečený podávat se zelím a vařeným bramborem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Játra, maso, srdce opláchneme, vložíme do hrnce zalijeme studenou vodou a přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkové listy, osolíme a vaříme do změknutí.
2.
Vše z vývaru vytáhneme a do vývaru dáme vařit kroupy. Kroupy vaříme do změknutí.
3.
Všechno uvařené maso si nameleme.
4.
Uvařené kroupy scedíme, necháme chvíli vychladnout a do ještě teplých krup vsypeme majoránku, prolisujeme česnek, opepříme a osolíme.
5.
Poté přidáme umleté maso a krev. Vše promícháme a podle chuti dokořeníme.
6.
Část prejtu můžeme upéct v troubě a podávat se zelím a vařeným bramborem. Zbylou část můžeme zamrazit případně dát do sklenic a zavařit.

Od: Petuler, 4.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas:
Množství: 30 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
230.62 kcal
Protein
23.36 g
Sacharidy
z toho cukr
21.63 g
0.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.68 g
1.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama