Jelitový prejt neboli obcházka
- Přidat foto
-
Reklama
Jelitový prejt je tradiční pokrm vyrobený na zabíjačce. Můžete si ho vyrobit i doma a upečený podávat se zelím a vařeným bramborem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Játra, maso, srdce opláchneme, vložíme do hrnce zalijeme studenou vodou a přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkové listy, osolíme a vaříme do změknutí.
2.
Vše z vývaru vytáhneme a do vývaru dáme vařit kroupy. Kroupy vaříme do změknutí.
3.
Všechno uvařené maso si nameleme.
4.
Uvařené kroupy scedíme, necháme chvíli vychladnout a do ještě teplých krup vsypeme majoránku, prolisujeme česnek, opepříme a osolíme.
5.
Poté přidáme umleté maso a krev. Vše promícháme a podle chuti dokořeníme.
6.
Část prejtu můžeme upéct v troubě a podávat se zelím a vařeným bramborem. Zbylou část můžeme zamrazit případně dát do sklenic a zavařit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
230.62 kcal |
Protein |
23.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.63 g
0.88 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.68 g
1.64 g
|
Reklama
Reklama