Vanilková zmrzlina s pistáciemi a čokoládovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Vychutnejte si osvěžující a lahodný dezert s vanilkovou zmrzlinou obalenou v křupavých pistáciových střípcích a zalitou hladkou čokoládovou omáčkou. Tento dokonalý závěr po jídle zaručuje harmonii sladké vanilky, výrazné pistácie a bohatou čokoládu v jediném soustu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme čokoládovou omáčku. Rozpustíme hořkou čokoládu spolu s mlékem a cukrem ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády přidáme máslo a promícháme, dokud není omáčka hladká a lesklá. Necháme ji stranou zchladnout na pokojovou teplotu.
2.
Mezitím necháme vanilkovou zmrzlinu mírně povolit, aby byla snadno formovatelná. Můžeme ji nechat odležet na pultu asi 5-10 minut.
3.
Nasekáme pistácie na menší kousky a dáme je na talíř nebo do misky.
4.
Vezmeme si lžíci nebo zmrzlinovou naběračku a odebíráme koule z vanilkové zmrzliny. Každou kouli převalíme v nasekaných pistáciích, dokud je celá obalená. (Z našeho množství děláme 2 koule.)
5.
Připravené zmrzlinové koule s pistáciovým obalem přeneseme na plech vyložený pečicím papírem nebo do misky a dáme je do mrazáku na zhruba 30 minut, aby se ztuhly.
6.
Po uplynutí času vyjmeme zmrzlinové koule z mrazáku a v hlubokém talíři nebo misce je zalijeme čokoládovou omáčkou.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 61 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,089.91 kcal |
Protein |
27.98 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
70.11 g
58.26 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
74.43 g
30.23 g
|
Reklama
Reklama