Vanilková zmrzlina s pistáciemi a čokoládovou omáčkou

Vychutnejte si osvěžující a lahodný dezert s vanilkovou zmrzlinou obalenou v křupavých pistáciových střípcích a zalitou hladkou čokoládovou omáčkou. Tento dokonalý závěr po jídle zaručuje harmonii sladké vanilky, výrazné pistácie a bohatou čokoládu v jediném soustu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme čokoládovou omáčku. Rozpustíme hořkou čokoládu spolu s mlékem a cukrem ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády přidáme máslo a promícháme, dokud není omáčka hladká a lesklá. Necháme ji stranou zchladnout na pokojovou teplotu.
2.
Mezitím necháme vanilkovou zmrzlinu mírně povolit, aby byla snadno formovatelná. Můžeme ji nechat odležet na pultu asi 5-10 minut.
3.
Nasekáme pistácie na menší kousky a dáme je na talíř nebo do misky.
4.
Vezmeme si lžíci nebo zmrzlinovou naběračku a odebíráme koule z vanilkové zmrzliny. Každou kouli převalíme v nasekaných pistáciích, dokud je celá obalená. (Z našeho množství děláme 2 koule.)
5.
Připravené zmrzlinové koule s pistáciovým obalem přeneseme na plech vyložený pečicím papírem nebo do misky a dáme je do mrazáku na zhruba 30 minut, aby se ztuhly.
6.
Po uplynutí času vyjmeme zmrzlinové koule z mrazáku a v hlubokém talíři nebo misce je zalijeme čokoládovou omáčkou.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
1 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 61 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,089.91 kcal
Protein
27.98 g
Sacharidy
z toho cukr
70.11 g
58.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
74.43 g
30.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama