Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi
- Přidat foto
-
Reklama
Poctivý silný vývar, který nikdy nezklame. Navíc celestýnské nudle hladové strávníky zasytí ještě o něco více než ty klasické.
Reklama
Ingredience
Na celestýnské nudle
Postup přípravy
1.
Slepičí maso omyjeme a vyskládáme na plech. Přidáme oloupanou mrkev, petržel a celer.
2.
Pečeme na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.
3.
Vložíme maso a zeleninu do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavíme ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.
4.
Přilijeme 1,5–2 l vody a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme tak, aby voda jen mírně bublala.
5.
Vaříme asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.
6.
Vývar scedíme a vložíme do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.
7.
Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidáme obrané maso a dochutíme ji solí a pepřem.
8.
Celestýnské nudle si připravíme vyšleháním všech ingrediencí na ně určených.
9.
Těsto postupně smažíme na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.
10.
Hotové „palačinky“ krájíme na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.
11.
Vývar podáváme s celestýnskými nudlemi. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 2 hod 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
190.06 kcal |
Protein |
8.05 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
30.66 g
8.25 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.05 g
1.13 g
|
Reklama
Reklama