Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi

Poctivý silný vývar, který nikdy nezklame. Navíc celestýnské nudle hladové strávníky zasytí ještě o něco více než ty klasické.

Reklama

Ingredience

Na celestýnské nudle

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Slepičí maso omyjeme a vyskládáme na plech. Přidáme oloupanou mrkev, petržel a celer.
2.
Pečeme na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.
3.
Vložíme maso a zeleninu do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavíme ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.
4.
Přilijeme 1,5–2 l vody a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme tak, aby voda jen mírně bublala.
5.
Vaříme asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.
6.
Vývar scedíme a vložíme do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.
7.
Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidáme obrané maso a dochutíme ji solí a pepřem.
8.
Celestýnské nudle si připravíme vyšleháním všech ingrediencí na ně určených.
9.
Těsto postupně smažíme na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.
10.
Hotové „palačinky“ krájíme na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.
11.
Vývar podáváme s celestýnskými nudlemi. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
2 hod 30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
190.06 kcal
Protein
8.05 g
Sacharidy
z toho cukr
30.66 g
8.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.05 g
1.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama