Vepřové na houbách s rýží

Vepřové na houbách s rýží je skvělou volbou pro milovníky výživných a chutných jídel. Kombinace křehkého vepřového masa, aromatických hub a krémové omáčky vás zaručeně nadchne. Připravte si tento lahodný oběd nebo večeři, které vám zahřejí srdce i žaludek.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme všechny suroviny. Naporcujeme vepřové maso, nasekáme cibuli, česnek a omyjeme a nakrájíme houby.
2.
Rozpálíme olej ve velké pánvi nebo hrnci a osmažíme vepřové maso na středním ohni, dokud nezezlátne. Vyjmeme maso z pánve a dáme ho stranou.
3.
Do pánve přidáme cibuli a česnek a smažíme je dozlatova, asi 5 minut. Potom přidáme nakrájené houby a smažíme je spolu s cibulí a česnekem dalších 5 minut, dokud nezezlátnou.
4.
Přidáme hladkou mouku do pánve a promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
5.
Pomalu přiléváme vývar do pánve a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
6.
Vrátíme vepřové maso zpět do pánve a promícháme ho s omáčkou. Přidáme smetanu a promícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Vaříme ještě asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
7.
Ochutnáme omáčku a případně přidáme sůl a pepř podle chuti.
8.
Vaříme rýži podle návodu na obalu.
9.
Když je rýže hotová, podáváme ji spolu s vepřovým masem a houbami. Můžeme přidat také čerstvou petrželku nebo jiné bylinky jako ozdobu.
10.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 16.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
659.92 kcal
Protein
34.41 g
Sacharidy
z toho cukr
71.84 g
3.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.65 g
10.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama