Zajímavější, jemnější a chuťově výraznější varianta oblíbeného smažáku – to je smažená Gouda.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Ve středně hluboké misce rozšleháme vejce a osolíme a opepříme je podle chuti.
Ve druhé misce si připravíme strouhanku a ve třetí míse mouku.
Plátky sýra Gouda obalujeme postupně nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Ujistíme se, že sýr je důkladně obalený ve všech vrstvách.
Ve středně velké pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje na středním ohni. Olej by měl pokrýt sýr alespoň z poloviny.
Jakmile je olej dostatečně rozpálený, opatrně položíme obalené plátky sýra Gouda do pánve. Smažíme je asi 2-3 minuty na každé straně, dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé.
Vyjmeme smaženou Goudu z pánve a položíme ji na ubrousek nebo papírový talíř, aby se zbavila přebytečného oleje.
Smaženou Goudu podáváme ještě teplou. Můžeme ho podávat jako samostatné jídlo, přílohu nebo součást oběda či večeře. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 898.16 kcal |
Protein: 62.92 g |
Sacharidy: 14.28 g |
z toho cukr: 4.42 g |
Tuk: 64.41 g |
z toho nas. MK: 38.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3912-smazena-gouda