Tartaletka s bílou čokoládou
- Přidat foto
-
Reklama
Tartaletky s bílou čokoládou jsou sladkou pochoutkou, která okouzlí nejen milovníky čokolády, ale všechny, kdo si rádi dopřávají výjimečné dezerty. Těsto se připravuje s láskou a pečlivostí, aby vytvořilo křehkou a chutnou základnu pro bohatý krém z bílé čokolády. Tato dokonalá kombinace sladkosti a jemnosti jistě rozveselí vaše chuťové pohárky.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Postup přípravy
1.
V misce si smícháme mouku, cukr a špetku soli. Přidáme nakrájené studené máslo a rukama zpracujeme do drobivé konzistence.
2.
Vejce rozšleháme ve vodě a přidáme ho postupně do středu směsi. Začneme těsto míchat vidličkou nebo prsty, dokud se nezačnou všechny suroviny spojovat.
3.
Pokud je těsto příliš suché a nepřichází dohromady, přidáme studenou vodu po lžičkách, dokud nedosáhneme správné konzistence. Těsto by mělo být pevné a měkké, ale nelepivé.
4.
Přeneseme těsto na pomoučený povrch a vypracujeme ho rukou do hladkého a kompaktního tvaru. Těsto zabaláme do potravinářské fólie a dáme do lednice na minimálně 30 minut (ideálně však hodinu), aby se zpevnilo a snáze se s ním pracovalo.
5.
Po uplynutí času z lednice vyjmeme těsto a rozdělíme ho na menší kousky. Každý kousek vyválíme na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 3-4 mm.
6.
Pomocí vykrajovátka nebo skleničky vykrajujeme kruhy těsta o velikosti našich tartaletkových forem.
7.
Těsto opatrně přeneseme do forem na tartaletky a jemně jej přitlačte ke dnům a stranám forem.
8.
Přebytečné části těsta odstraníme a tartaletky vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
9.
Necháme těsto v tartaletkách odpočinout v lednici dalších 15-20 minut.
10.
Předehřejeme troubu na 180°C. Poté pečeme tartaletky asi 12-15 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a křehké.
11.
Vyjmeme tartaletky z trouby a necháme je úplně vychladnout. Mezitím si připravíme náplň.
12.
Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozehřejeme smetanu, ale nedovolíme, aby začala vařit. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a necháme ji v teplé smetaně asi 1-2 minuty, než se začne rozpouštět.
13.
Potom důkladně promícháme směs smetany a čokolády, dokud nedostaneme hladký a lesklý krém. Přidáme vanilkový vanilkový cukr a znovu promícháme.
14.
Nechte krém vychladnout při pokojové teplotě. Potom necháme ještě nějakou dobu odpočinout v lednici.
15.
Když jsou tartaletky a krém zcela vychlazené, naplníme tartaletky krémem. Dozdobíme je čerstvými jahodami a plátky mandlí. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
465.75 kcal |
Protein |
6.15 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.85 g
21.52 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.56 g
19.57 g
|
Reklama
Reklama