Kuřecí plátek s rozmarýnovými brambory

Tento recept je velmi jednoduchý a nabízí lehké, přesto syté a vyvážené jídlo, vhodné na letní období.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme si troubu na 200°C.
2.
Brambory neloupeme, nakrájíme na plátky a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
3.
V misce smícháme olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř.
4.
Brambory přelijeme směsí oleje, česneku a rozmarýnu a promíchejte, aby byly dobře obalené.
5.
Vložíme plech s brambory do předehřáté trouby a pečeme je přibližně 20 minut nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
6.
Mezitím osolíme a opepříme plátky kuřecího masa z obou stran.
7.
Na pánvi zahřejeme olej a opékáme kuřecí plátky po obou stranách, dokud nejsou zlatavé a zcela propečené. To by mělo trvat přibližně 5-7 minut.
8.
Jakmile jsou brambory hotové, vyjmeme je z trouby a podáváme spolu s opékanými kuřecími plátky.
9.
Můžeme také přidat čerstvé bylinky nebo citronovou šťávu jako ozdobu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 17.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
35 min vaření
50 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 35 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
427.17 kcal
Protein
37.21 g
Sacharidy
z toho cukr
24.41 g
1.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.93 g
2.92 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama