Tagliatelle s houbovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Tento recept je jednoduchý a rychlý, a přesto chutný a sytý. Tagliatelle s houbovou omáčkou jsou skvělou volbou pro všechny milovníky hub a těstovin.
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Očistíme a nakrájíme si houby na tenké plátky.
2.
Ve velké pánvi zahřejeme olej nebo máslo na středním plameni. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji dozlatova.
3.
Přidáme nasekaný česnek a smažíme ho ještě asi 1 minutu, dokud nezačne uvolňovat vůni.
4.
Přidáme nakrájené houby a vaříme je, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu. To by mohlo trvat 5-7 minut.
5.
Přidáme smetanu na vaření a vývar. Ochutnáme a případně osolíme a opepříme podle chuti. Necháme omáčku vařit na mírném plameni dalších 5-7 minut, dokud se zahustí.
6.
Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente.
7.
Omáčku si přelijeme do kastrůlku či mísy a rozmixujeme ponorným mixérem.
8.
Uvařené tagliatelle dáme na talíř, zalijeme hotovu omáčkou, zasypeme nastrouhaným sýrem a dozdobíme zkaramelizovanými vlašskými ořechy a libovolnými čerstvými bylinkami. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
589.57 kcal |
Protein |
18.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
76.73 g
6.90 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.76 g
6.68 g
|
Reklama
Reklama