Tagliatelle s houbovou omáčkou

Tento recept je jednoduchý a rychlý, a přesto chutný a sytý. Tagliatelle s houbovou omáčkou jsou skvělou volbou pro všechny milovníky hub a těstovin.

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očistíme a nakrájíme si houby na tenké plátky.
2.
Ve velké pánvi zahřejeme olej nebo máslo na středním plameni. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji dozlatova.
3.
Přidáme nasekaný česnek a smažíme ho ještě asi 1 minutu, dokud nezačne uvolňovat vůni.
4.
Přidáme nakrájené houby a vaříme je, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu. To by mohlo trvat 5-7 minut.
5.
Přidáme smetanu na vaření a vývar. Ochutnáme a případně osolíme a opepříme podle chuti. Necháme omáčku vařit na mírném plameni dalších 5-7 minut, dokud se zahustí.
6.
Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente.
7.
Omáčku si přelijeme do kastrůlku či mísy a rozmixujeme ponorným mixérem.
8.
Uvařené tagliatelle dáme na talíř, zalijeme hotovu omáčkou, zasypeme nastrouhaným sýrem a dozdobíme zkaramelizovanými vlašskými ořechy a libovolnými čerstvými bylinkami. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
589.57 kcal
Protein
18.30 g
Sacharidy
z toho cukr
76.73 g
6.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.76 g
6.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama