Uzené maso na grilu se špenátem

Tento recept nabízí kombinaci lahodného uzeného masa s osvěžujícím a zdravým špenátem, což je perfektní kombinace pro oblíbené letní grilování.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si gril a předehřejeme ho na střední až vysokou teplotu.
2.
Ve středně velké pánvi zahřejeme olivový olej na středním plameni. Přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme, dokud nezačne vonět.
3.
Přidáme nasekaný špenát do pánve a promícháme s česnekem. Vaříme špenát, dokud nezmenší svůj objem a změkne. Ochutnáme a případně osolíme a opepříme dle chuti. Ponecháme špenát stranou.
4.
V malé míse smícháme mletý kmín a mletou sladkou papriku. Poté posolíme a opepříme plátky uzeného masa ze všech stran.
5.
Položíme uzené masové plátky na gril a grilujeme je po dobu 3-4 minut na každé straně nebo dokud nejsou krásně zezlátnuté a prohřáté.
6.
Hotové uzené maso vyjmeme z grilu a necháme ho na chvíli odpočinout.
7.
Podáváme se špenátem a libovolnou přílohou. Nejlépe však chutná s pečenými brambory. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 31.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
316.55 kcal
Protein
34.96 g
Sacharidy
z toho cukr
3.49 g
0.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.58 g
3.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama