Steak z tuňáka s pečenými batáty a zeleninou

Horké letní dny si žádají lehká a výživná jídla nenáročná ne přípravu. Přesně takový je tento steak z tuňáka – zkuste ho!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Tuňáka si nasolíme a napepříme.
2.
Batáty nakrájíme na hranolky, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme, aby byly všechny hranolky ochucené. Růžičky brokolice a cherry rajčátka taktéž osolíme, opepříme a naolejujeme na stejném plechu.
3.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C podle výkonu vaší trouby.
4.
Když už se nám budou batáty zlatavět, rozehřejeme si kontaktní gril nebo pánev a opečeme si lososa z obou stran tak moc, jak moc jej chceme mít hotového. Pokud jej připravujeme na pánvi, nalijeme si do pánve dostatečné množství oleje. Pokud použijeme kontaktní gril, stačí tuňáka jen lehce pomazat olejem.
5.
Podáváme teplé, ihned jak se nám tuňák dogriluje. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 1.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
143.48 kcal
Protein
5.60 g
Sacharidy
z toho cukr
24.65 g
8.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.66 g
0.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama