Steak z tuňáka s pečenými batáty a zeleninou
- Přidat foto
-
Reklama
Horké letní dny si žádají lehká a výživná jídla nenáročná ne přípravu. Přesně takový je tento steak z tuňáka – zkuste ho!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Tuňáka si nasolíme a napepříme.
2.
Batáty nakrájíme na hranolky, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme, aby byly všechny hranolky ochucené. Růžičky brokolice a cherry rajčátka taktéž osolíme, opepříme a naolejujeme na stejném plechu.
3.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C podle výkonu vaší trouby.
4.
Když už se nám budou batáty zlatavět, rozehřejeme si kontaktní gril nebo pánev a opečeme si lososa z obou stran tak moc, jak moc jej chceme mít hotového. Pokud jej připravujeme na pánvi, nalijeme si do pánve dostatečné množství oleje. Pokud použijeme kontaktní gril, stačí tuňáka jen lehce pomazat olejem.
5.
Podáváme teplé, ihned jak se nám tuňák dogriluje. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
143.48 kcal |
Protein |
5.60 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.65 g
8.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.66 g
0.17 g
|
Reklama
Reklama