Kváskové dalamánky
- Přidat foto
-
Reklama
Kváskové dalamánky jsou chutné a poměrně snadné na přípravu. Oproti kváskovému chlebu kynou mnohem rychleji. Z množství hladké mouky v těstě můžete ubrat a nahradit ji žitnou moukou. Je ale lepší péci dalamánky ze směsi žitné a hladké mouky, dalamánky jsou více nadýchané.
Reklama
Ingredience
Rozkvas
Těsto na dalamánky
Na obalení
Postup přípravy
1.
Večer předem smícháme ingredience na rozkvas a necháme pod utěrkou do rána.
2.
Pak smícháme s ingrediencemi na těsto a důkladně vypracujeme. Necháme 4 hodiny kynout.
3.
Rozdělíme na bochánky a naskládáme je s rozestupy na plech a pečící papír. Necháme 1 hodinu kynout.
4.
Nařízneme, posypeme slunečnicí, solí a kmínem a potřeme mašlovačkou vodou.
5.
Troubu rozpálíme na 250 °C. Vložíme dalamánky, snížíme teplotu na 200 °C a pečeme asi 20 až 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 20 min vaření 16 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
143.07 kcal |
Protein |
3.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.82 g
1.04 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.70 g
0.16 g
|
Reklama
Reklama