Kváskové dalamánky

Kváskové dalamánky jsou chutné a poměrně snadné na přípravu. Oproti kváskovému chlebu kynou mnohem rychleji. Z množství hladké mouky v těstě můžete ubrat a nahradit ji žitnou moukou. Je ale lepší péci dalamánky ze směsi žitné a hladké mouky, dalamánky jsou více nadýchané.

Reklama

Ingredience

Rozkvas

Těsto na dalamánky

Na obalení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Večer předem smícháme ingredience na rozkvas a necháme pod utěrkou do rána.
2.
Pak smícháme s ingrediencemi na těsto a důkladně vypracujeme. Necháme 4 hodiny kynout.
3.
Rozdělíme na bochánky a naskládáme je s rozestupy na plech a pečící papír. Necháme 1 hodinu kynout.
4.
Nařízneme, posypeme slunečnicí, solí a kmínem a potřeme mašlovačkou vodou.
5.
Troubu rozpálíme na 250 °C. Vložíme dalamánky, snížíme teplotu na 200 °C a pečeme asi 20 až 30 minut.

Od: Iva V, 21.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
20 min vaření
16 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
143.07 kcal
Protein
3.56 g
Sacharidy
z toho cukr
26.82 g
1.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.70 g
0.16 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama