Zelňáky
- Přidat foto
-
Reklama
Klasické zelňáky, přesně takové dělala naše babička. Stačí pár ingrediencí a výborná večeře je na stole.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do mísy vsypeme mouku, přidáme překrájené zelí, tuhé sádlo.
2.
Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme papriku a rukama zpracujeme na tuhé těsto.
3.
Na pomoučeném vále těsto vyválíme na placku asi jeden centimetr silnou. Pomocí skleničky vykrajujeme kolečka a pokládáme na vymazaný plech.
4.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme dozlatova. Zhruba 30 minut. Po upečení můžeme podávat horké i studené.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
209.85 kcal |
Protein |
2.88 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
18.85 g
0.55 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.85 g
4.96 g
|
Reklama
Reklama