Zelňáky

Klasické zelňáky, přesně takové dělala naše babička. Stačí pár ingrediencí a výborná večeře je na stole.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mísy vsypeme mouku, přidáme překrájené zelí, tuhé sádlo.
2.
Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme papriku a rukama zpracujeme na tuhé těsto.
3.
Na pomoučeném vále těsto vyválíme na placku asi jeden centimetr silnou. Pomocí skleničky vykrajujeme kolečka a pokládáme na vymazaný plech.
4.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme dozlatova. Zhruba 30 minut. Po upečení můžeme podávat horké i studené.

Od: Petuler, 22.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
209.85 kcal
Protein
2.88 g
Sacharidy
z toho cukr
18.85 g
0.55 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.85 g
4.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama