Cuketové karbanátky ve sladkokyselém nálevu

Cuketové karbanátky na tento způsob chutnají podobně jako pečenáče. Kdo má rád sladkokyselé jídla, určitě si pochutná. Není potřeba zavařovat, stačí uchovat v lednici.

Reklama

Ingredience

Nálev

Množství na
  sklenice

Postup přípravy

1.
Do hrnce vložíme všechny ingredience na nálev a přivedeme k varu. Poté necháme nálev vychladnout.
2.
Cuketu nastrouháme, přidáme 1 lžičku soli a necháme půl hodiny odstát. Poté vymačkáme rukama.
3.
K vymačkané cuketě přidáme nastrouhaný sýr, sůl, pepř, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, strouhanku, mouku, přidáme na jemně nasekanou cibuli.
4.
Vypracujeme těsto na karbanátky. Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
5.
Po usmažení necháme vychladnout. Vychladnuté karbanátky skládáme do sklenic, můžeme proložit cibulí a zalijeme nálevem. Uzavřeme a skladujeme v lednici.

Od: Petuler, 22.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
30 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × sklenice
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × sklenice = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice
Energetická hodnota
415.33 kcal
Protein
20.87 g
Sacharidy
z toho cukr
31.21 g
16.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.27 g
10.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama