Višňový linecký koláč
- Přidat foto
-
Reklama
Křehký ovocný koláč zajisté potěší chuťové buňky všech milovníků sladkých dezertů.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Postup přípravy
1.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a dvěma žloutky. Přidáme mouku a mandle. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočívat v lednici. Mezitím si připravíme náplň.
2.
Rozvaříme si višňovou zavařeninu se dvěma lžícemi moučkového cukru, citronovou kůrou a šťávou. Kůru použijeme z celého citronu, ale šťávu jen z poloviny. Přidáme špetku skořice a hřebíčku. Směs mírně prohřejeme a necháme chladnout.
3.
Do chladnoucí směsi vmícháme strouhanku. Pokud je směs příliš hustá, nebo řídká, upravíme ji šťávou z višňové zavařeniny, případně strouhankou.
4.
Těsto po odpočinutí rozdělíme na dvě části. Ze 2/3 těsta vyválíme plát.
5.
Připravíme si formu na koláč, vymažeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou. Vložíme do ní vyválené těsto a uzpůsobíme jej formě. Do formy vlijeme višňovou směs.
6.
Zbylé těsto vyválíme a dle své fantazie jím ozdobíme povrch koláče. Můžeme zvolit klasickou mřížku či cokoliv, co nás napadne.
7.
Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut.
8.
Před servírováním necháme řádně vychladnout. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
467.77 kcal |
Protein |
8.35 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
49.43 g
23.31 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.93 g
10.27 g
|
Reklama
Reklama