Višňový linecký koláč

Křehký ovocný koláč zajisté potěší chuťové buňky všech milovníků sladkých dezertů.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a dvěma žloutky. Přidáme mouku a mandle. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočívat v lednici. Mezitím si připravíme náplň.
2.
Rozvaříme si višňovou zavařeninu se dvěma lžícemi moučkového cukru, citronovou kůrou a šťávou. Kůru použijeme z celého citronu, ale šťávu jen z poloviny. Přidáme špetku skořice a hřebíčku. Směs mírně prohřejeme a necháme chladnout.
3.
Do chladnoucí směsi vmícháme strouhanku. Pokud je směs příliš hustá, nebo řídká, upravíme ji šťávou z višňové zavařeniny, případně strouhankou.
4.
Těsto po odpočinutí rozdělíme na dvě části. Ze 2/3 těsta vyválíme plát.
5.
Připravíme si formu na koláč, vymažeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou. Vložíme do ní vyválené těsto a uzpůsobíme jej formě. Do formy vlijeme višňovou směs.
6.
Zbylé těsto vyválíme a dle své fantazie jím ozdobíme povrch koláče. Můžeme zvolit klasickou mřížku či cokoliv, co nás napadne.
7.
Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut.
8.
Před servírováním necháme řádně vychladnout. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 27.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
467.77 kcal
Protein
8.35 g
Sacharidy
z toho cukr
49.43 g
23.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.93 g
10.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama