Špecle s bryndzou
- Přidat foto
-
Reklama
Špecle s bryndzou jsou tradičním slovenským pokrmem, který spojuje jednoduchost s výraznou chutí. Špecle jsou drobné kousky těsta, něco jako noky, které se vaří a následně smíchají s bryndzou - typickým slovenským ovčím sýrem. Tato kombinace vytváří neodolatelnou kombinaci lahodného jídla, které vás zaujme svou autentickou chutí a texturou.
Reklama
Ingredience
Na dozdobení
Postup přípravy
1.
Špek nebo dobrou anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, pomalu začneme špek nebo slaninu vypékat do zlatova a pak necháme odkapat na papírové utěrce. Sádlo slijeme do misky a pánev si necháme na špecle.
2.
V míse smícháme zakysanou smetanu s bryndzou.
3.
Na omaštěnou pánev vysypeme chlazené špecle. Lehce je opečeme, zakápneme troškou vody a hned přidáme do směsi s bryndzou.
4.
Opepříme a v případě potřeby osolíme. Zasypeme opečenými kousky slaniny/špeku a podle chuti můžeme přidat i smaženou cibulku. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 10 min vaření 15 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 58 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
989.57 kcal |
Protein |
38.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
114.33 g
1.59 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
41.19 g
10.97 g
|
Reklama
Reklama