Špecle s bryndzou

Špecle s bryndzou jsou tradičním slovenským pokrmem, který spojuje jednoduchost s výraznou chutí. Špecle jsou drobné kousky těsta, něco jako noky, které se vaří a následně smíchají s bryndzou - typickým slovenským ovčím sýrem. Tato kombinace vytváří neodolatelnou kombinaci lahodného jídla, které vás zaujme svou autentickou chutí a texturou.

Reklama

Ingredience

Na dozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Špek nebo dobrou anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, pomalu začneme špek nebo slaninu vypékat do zlatova a pak necháme odkapat na papírové utěrce. Sádlo slijeme do misky a pánev si necháme na špecle.
2.
V míse smícháme zakysanou smetanu s bryndzou.
3.
Na omaštěnou pánev vysypeme chlazené špecle. Lehce je opečeme, zakápneme troškou vody a hned přidáme do směsi s bryndzou.
4.
Opepříme a v případě potřeby osolíme. Zasypeme opečenými kousky slaniny/špeku a podle chuti můžeme přidat i smaženou cibulku. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 27.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
10 min vaření
15 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 58 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
989.57 kcal
Protein
38.69 g
Sacharidy
z toho cukr
114.33 g
1.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
41.19 g
10.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama