Filet z Pražmy královské s omáčkou z přepuštěného másla
- Přidat foto
-
Reklama
Spojení lahodného masa a bohaté omáčky – tento pokrm září svou jednoduchostí i sofistikovaností chutí, přinášejících nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Reklama
Ingredience
Na omáčku
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme maso. Filet z Pražmy královské osolíme a opepříme z obou stran. Můžeme použít další bylinky nebo koření podle svého gusta.
2.
Na pánvi zahřejeme olivový olej na střední teplotu. Položíme filety na pánev a smažíme je asi 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud nejsou propečené podle naší preference. Poté je vyjmeme z pánve a necháme odpočinout na teplém místě.
3.
Nyní je čas na přípravu omáčky z přepuštěného másla – v hrnci rozehřejeme máslo na střední teplotu, dokud se nerozpustí a začne lehce pěnit. Pokračujeme ve vaření, dokud se máslo nezačne zlatě hnědit a uvolňovat vůni oříšků. Dáváme pozor, ať se nezačne připalovat.
4.
Jakmile je máslo přepuštěné a zlatě hnědé, přidáme jemně nasekaný česnek a piniové oříšky s pažitkou a kousíčky rajčat. Mícháme a vaříme asi 1-2 minuty, než česnek změkne.
5.
Odebereme hrnec z plotny a vmícháme do omáčky šťávu z citronu. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme podle své chuti.
6.
Filety přelijeme touto lahodnou omáčkou z přepuštěného másla. Podáváme je například s opečenými nebo vařenými brambory či jinou oblíbenou přílohou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 25 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 46 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,160.88 kcal |
Protein |
31.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.37 g
1.89 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
115.54 g
57.15 g
|
Reklama
Reklama