Jablka v županu
- Přidat foto
-
Reklama
Dobroty z listového těsta se těší velké oblibě nejen proto, že jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Málokdo odolá těmto jablkům v županu, ve kterých pečením zkaramelizuje cukr se šťávou uvolněnou z jablka a získají tak jedinečnou chuť a krásné aroma.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Těsto si rozřízneme podél na 2 poloviny a svisle na 3 části – získáme tedy 6 obdélníků.
2.
Jablko zbavíme slupky a rozkrojíme na 6 měsíčků.
3.
Do prostřed každého kousku těsta položíme jeden měsíček jablka, zasypeme jej lžící cukru a asi půl lžičky skořice. Potom zabalíme jablko do těsta tak, že k sobě zvedneme všechny 4 rohy a zpracujeme tak, aby nikde nebyla mezera.
4.
Jednotlivé bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu vyloženém pečicím papírem pečeme dozlatova. Vystydlé zaprášíme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
335.22 kcal |
Protein |
4.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.04 g
16.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.41 g
2.76 g
|
Reklama
Reklama