Dortový korpus
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduchý dortový korpus, který se vám zaručeně podaří. Můžete ho plnit krémy, zdobit čokoládou, čerstvým ovocem, potřít marmeládou nebo čímkoliv, co máte rádi.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce si oddělíme, žloutky od bílků. Bílky vložíme do mísy a společně s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu.
2.
Do sněhu po částech přiléváme olej, žloutky a postupně šleháme.
3.
Po částech přidáváme mouku a vytvoříme těsto.
4.
Dortovou formu si podle potřeby vymažeme máslem a těsto do ní nalijeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba 45-50 minut.
5.
Po upečení necháme vychladnout. Korpus můžeme rozřezat na více plátů, potírat krémem a zdobit ovocem, čokoládou apod.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 32 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
3,085.55 kcal |
Protein |
59.11 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
435.88 g
251.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
121.32 g
27.51 g
|
Reklama
Reklama