Cibuláda
- Přidat foto
-
Reklama
Tato cibulová pochoutka se výborně hodí ke grilovanému nebo pečenému masu a také do burgerů. Vydrží několik týdnů a jelikož se uchovává ve skleničkách jako zavařenina, může být také nápaditým dárkem pro někoho, komu chcete udělat radost gurmánským zážitkem a domácím produktem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na středním plameni si rozehřejeme v hlubokém kastrolu olej a vsypeme do něj cibuli.
2.
Přiklopíme poklicí a asi 40 minut dusíme. Cibule by se neměla smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme.
3.
Přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, chvilku mícháme, aby se cukr rozpustil a chutě se rovnoměrně spojily. Ještě 10 min povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup.
4.
Naplníme ji do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 1 hod vaření 1 hod 25 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
237.33 kcal |
Protein |
2.22 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.90 g
27.88 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.40 g
1.35 g
|
Reklama
Reklama