Vepřová plec ve smetanové kedlubně

Šťavnaté kousky masa v jemné smetanové omáčce s kostkami kedlubny. Jako přílohu můžeme použít různě upravené brambory nebo vařenou rýži.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na kostky nakrájenou cibuli. Opékáme dozlatova. Maso mezitím nakrájíme na menší kostičky.
2.
Maso osolíme, opepříme, poprášíme česnekem, posypeme tymiánem a vložíme do hrnce. Zprudka orestujeme, aby se nám maso zatáhlo ze všech stran.
3.
Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
4.
Kedlubny nakrájíme na kostky a zhruba po 40 minutách přidáme k masu.
5.
Smetanu si rozmícháme s moukou a vlijeme do hrnce. Vaříme do požadované hustoty. Podle chuti osolíme a opepříme.

Od: Petuler, 20.9.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
760.76 kcal
Protein
38.68 g
Sacharidy
z toho cukr
20.52 g
11.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
56.39 g
26.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama