Linguine s kuřecím masem a pestem ze sušených rajčat
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduchost, lehkost a čerstvé ingredience, to je charakteristika italské kuchyně, kterou je inspirován i tento recept.
Reklama
Ingredience
Na pesto
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme pesto – rajčata, olivový olej a česnek rozmixujeme do požadované konzistence (záleží na vás, zda chcete jemnější či hrubší konzistenci). Nakonec přimícháme tymián.
2.
Kuřecí prsa očistíme, opepříme, osolíme a vložíme do mírně vroucího kuřecího vývaru. (Na správné uvaření jim stačí zhruba 10 až 12 minut.) Po vytažení z vývaru necháme maso chvilku odpočinout a potom jej nakrájíme na kousky.
3.
Těstoviny si uvaříme dle návodu na obalu. (Můžeme je vařit ve stejnou dobu jako maso.)
4.
Hotové těstoviny scedíme, smícháme s pestem, a servírujeme na talíř. Navrch dáme kousky masa, zasypeme strouhaným parmazánem a dozdobíme rukolou či polníčkem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 15 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 81 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,149.25 kcal |
Protein |
58.62 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
105.84 g
5.52 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
51.93 g
8.02 g
|
Reklama
Reklama