Linguine s kuřecím masem a pestem ze sušených rajčat

Jednoduchost, lehkost a čerstvé ingredience, to je charakteristika italské kuchyně, kterou je inspirován i tento recept.

Reklama

Ingredience

Na pesto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme pesto – rajčata, olivový olej a česnek rozmixujeme do požadované konzistence (záleží na vás, zda chcete jemnější či hrubší konzistenci). Nakonec přimícháme tymián.
2.
Kuřecí prsa očistíme, opepříme, osolíme a vložíme do mírně vroucího kuřecího vývaru. (Na správné uvaření jim stačí zhruba 10 až 12 minut.) Po vytažení z vývaru necháme maso chvilku odpočinout a potom jej nakrájíme na kousky.
3.
Těstoviny si uvaříme dle návodu na obalu. (Můžeme je vařit ve stejnou dobu jako maso.)
4.
Hotové těstoviny scedíme, smícháme s pestem, a servírujeme na talíř. Navrch dáme kousky masa, zasypeme strouhaným parmazánem a dozdobíme rukolou či polníčkem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.9.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
15 min vaření
40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 81 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,149.25 kcal
Protein
58.62 g
Sacharidy
z toho cukr
105.84 g
5.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
51.93 g
8.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama