Pečené vepřové koleno v marinádě

Pomalu pečené vepřové koleno, které je předvařené v tlakovém hrnci chutná výborně. Můžete si jej připravit s křenovou omáčku nebo jako svačinku s chlebem. Zachutná i studené s hořčicí a kyselou okurkou.

Reklama

Ingredience

Marináda

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové koleno dáme do tlakového hrnce s vodou a přidáme ostatní ingredience (kromě ingrediencí na marinádu). Cibuli dáme do vody nakrájenou na čtvrtiny a potřebujeme 1,5 cibule. Mrkev a petržel rozkrojíme podél na poloviny. Pod tlakem vaříme 45 minut.
2.
Ke konci vaření připravíme marinádu, kterou budeme koleno během pečení potírat. Rozpustíme máslo a smícháme s prolisovaným česnekem a ostatními ingrediencemi na marinádu.
3.
Do uzavíratelného pekáče nakrájíme na dno 1,5 cibule a vložíme jen vepřové koleno. Mírně podlijeme vývarem.
4.
Koleno potřeme důkladně marinádou a dáme péct. Pečeme na 180 °C celkem 2,5 hodiny. Každou půl hodinu víko pekáče odkryjeme a znovu potíráme marinádou. Průběžně otáčíme.
5.
Ke konci pečení přepneme troubu krátce na gril, posypeme gyros kořením a dopékáme pod grilem.

Od: Ráďa 78, 2.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
4 hod vaření
4 hod 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
336.35 kcal
Protein
10.36 g
Sacharidy
z toho cukr
12.42 g
6.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.81 g
12.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama