Pečené vepřové koleno v marinádě
- Přidat foto
-
Reklama
Pomalu pečené vepřové koleno, které je předvařené v tlakovém hrnci chutná výborně. Můžete si jej připravit s křenovou omáčku nebo jako svačinku s chlebem. Zachutná i studené s hořčicí a kyselou okurkou.
Reklama
Ingredience
Marináda
Postup přípravy
1.
Vepřové koleno dáme do tlakového hrnce s vodou a přidáme ostatní ingredience (kromě ingrediencí na marinádu). Cibuli dáme do vody nakrájenou na čtvrtiny a potřebujeme 1,5 cibule. Mrkev a petržel rozkrojíme podél na poloviny. Pod tlakem vaříme 45 minut.
2.
Ke konci vaření připravíme marinádu, kterou budeme koleno během pečení potírat. Rozpustíme máslo a smícháme s prolisovaným česnekem a ostatními ingrediencemi na marinádu.
3.
Do uzavíratelného pekáče nakrájíme na dno 1,5 cibule a vložíme jen vepřové koleno. Mírně podlijeme vývarem.
4.
Koleno potřeme důkladně marinádou a dáme péct. Pečeme na 180 °C celkem 2,5 hodiny. Každou půl hodinu víko pekáče odkryjeme a znovu potíráme marinádou. Průběžně otáčíme.
5.
Ke konci pečení přepneme troubu krátce na gril, posypeme gyros kořením a dopékáme pod grilem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 4 hod vaření 4 hod 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
336.35 kcal |
Protein |
10.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.42 g
6.83 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.81 g
12.12 g
|
Reklama
Reklama