Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
- Přidat foto
-
Reklama
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem jsou lahodným pokrmem, který spojuje výraznou chuť uzeného masa s vláčnými bramborovými knedlíky. Tato tradiční a sytý pokrm je oblíbený v mnoha českých a středoevropských domácnostech. Ideálně se hodí na víkendový oběd.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory si uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout.
2.
Uzené maso uvaříme a po vychladnutí nakrájíme na opravdu malé kostičky.
3.
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme vejce, krupici, hrubou mouku, sůl a vypracujeme těsto.
4.
Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na tlustší plátky. Každý plátek prsty rozmáčkneme, doprostřed vložíme kopeček uzeného masa, zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky.
5.
Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pozvolna vaříme zhruba 15 minut, podle velikosti. Po uvaření je vyjmeme. (Uvařený knedlík vyplave na povrch.)
6.
Zelí překrájíme, osolíme, okmínujeme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
7.
Z oleje nebo sádla a mouky připravíme jíšku. (Tuk necháme pořádně rozehřát, vsypeme mouku a při střední teplotě mícháme. Na světlou jíšku stačí, když mouka začne žloutnout. Horkou jíšku zalijeme studenou tekutinou (voda, mléko, vývar) a dobře rozmícháme. Tím je připravena k použití.)
8.
Zelí jíškou zahustíme, dochutíme cukrem a solí a ještě necháme 10 minut pozvolna vařit.
9.
Nakonec na oleji nebo sádle dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku.
10.
Knedlíky podáváme se zelím a zasypané osmaženou cibulkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
55 min příprava 35 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 31 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
936.29 kcal |
Protein |
32.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
142.39 g
10.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.33 g
4.95 g
|
Reklama
Reklama