Cukeťák nebo také cuketový nákyp
- Přidat foto
-
Reklama
Hlavní sezónu cuket máme sice za sebou, ale ještě stále plody dozrávají nebo máme cukety uskladněné a potřebujeme je zpracovat. Zkuste výborný cukeťák aneb cuketový nákyp.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Očištěnou mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo a osolíme. Cuketu můžeme nechat vypotit. Já jsem ani nemusela, měla jsem zeleninu tvrdou, nepustila téměř žádnou tekutinu. Opepříme, přidáme sladkou papriku, drcený kmín a grilovací koření.
2.
Na pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu na kostičky.
3.
K mrkvi a cuketě přidáme strouhaný sýr, prolisovaný česnek, olej, strouhanku, vajíčka, kypřící prášek, byliny a slaninu s cibulí. Případně ještě dosolíme a dokořeníme.
4.
Formu či pekáček vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pokud by se vám směs zdála moc hustá, můžete přidat cvrk mléka. Cuketovou směs rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut dozlatova.
5.
Směs z tohoto množství surovin jsem měla akorát do takového toho klasického smaltovaného pekáčku.
6.
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem nebo jen se zeleninou. Můžeme servírovat i studené.
7.
Můžete experimentovat se zvoleným kořením nebo i druhy sýrů.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 25 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
776.63 kcal |
Protein |
25.43 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
41.69 g
8.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
54.68 g
15.79 g
|
Reklama
Reklama