Smažené krevety

Krevety smažené v panko strouhance jsou jedním z těch pokrmů, které spojují výraznou chuť mořských plodů s křupavostí a lehkostí strouhanky. Tato receptura představuje jednoduchý a přesto ohromně lahodný způsob, jak připravit krevety, které zmizí ze stolu v řádu vteřin. Křupavá strouhanka vytváří vnější obal, který perfektně kontrastuje s měkkým a šťavnatým masem krevet. Tento pokrm je ideální volbou pro rychlou večeři nebo jako pohostinný předkrm pro návštěvu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krevety očistíme. Nejprve odstraníme hlavu, poté sloupeme krunýř a nohy. Poslední článek ocasu ponecháme. Ostrým nožem vedeme 2 mm podélný řez, odkryje se nám střívko, které odstraníme. Stejný řez provedeme ze spodní strany krevety a také vyjmeme střívko. Krevety důkladně opereme a zakapeme 1 lžící citrónové šťávy.
2.
Krevety obalíme ve škrobu, následně v osolených žloutcích a nakonec v panko strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
3.
Krevety podáváme zakápnuté citrónovou šťávou s vychlazenou omáčkou a zelným salátkem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 10.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
78.70 kcal
Protein
2.38 g
Sacharidy
z toho cukr
0.62 g
0.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.38 g
1.90 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama