Smažené krevety
- Přidat foto
-
Reklama
Krevety smažené v panko strouhance jsou jedním z těch pokrmů, které spojují výraznou chuť mořských plodů s křupavostí a lehkostí strouhanky. Tato receptura představuje jednoduchý a přesto ohromně lahodný způsob, jak připravit krevety, které zmizí ze stolu v řádu vteřin. Křupavá strouhanka vytváří vnější obal, který perfektně kontrastuje s měkkým a šťavnatým masem krevet. Tento pokrm je ideální volbou pro rychlou večeři nebo jako pohostinný předkrm pro návštěvu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Krevety očistíme. Nejprve odstraníme hlavu, poté sloupeme krunýř a nohy. Poslední článek ocasu ponecháme. Ostrým nožem vedeme 2 mm podélný řez, odkryje se nám střívko, které odstraníme. Stejný řez provedeme ze spodní strany krevety a také vyjmeme střívko. Krevety důkladně opereme a zakapeme 1 lžící citrónové šťávy.
2.
Krevety obalíme ve škrobu, následně v osolených žloutcích a nakonec v panko strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
3.
Krevety podáváme zakápnuté citrónovou šťávou s vychlazenou omáčkou a zelným salátkem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 20 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
78.70 kcal |
Protein |
2.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.62 g
0.12 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.38 g
1.90 g
|
Reklama
Reklama