Smažené řízky z vatovce
- Přidat foto
-
Reklama
Vatovec neboli pýchavka obrovská se dá připravit stejně jako smažené bedly. Pokud se na vás usměje štěstí a tuto houbu najdete určitě vyzkoušejte náš recept.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V misce smícháme vejce, mléko, mouku a vytvoříme hladké těstíčko.
2.
Houbu oloupeme. Obalíme v těstíčku, poté ve strouhance a vkládáme do rozehřátého oleje.
3.
Smažíme pozvolna, houba je příliš velká, tak aby se správně prosmažila.
4.
Po usmažení osolíme a můžeme podávat s bramorami, majonézou, zeleninou nebo čerstvým pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 10 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
193.59 kcal |
Protein |
7.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.64 g
4.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.45 g
2.44 g
|
Reklama
Reklama