Bruschetta s tuňákem a rajčatovou salsou

Tato italská obdoba českých chlebíčků si vás jistě získá svou lehkostí, křupavostí a úžasnou chutí s bohatým aroma bazalky a rajčat. Jistě zazáříte, pokud ji připravíte pro svou návštěvu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jednotlivé plátky ciabatty si zakápneme olivovým olejem a opečeme na předem zahřáté pánvi z obou stran dozlatova.
2.
Rajčata si rozřízneme na čtvrtiny a zbavíme je jádřince. Potom je nakrájíme na menší kostičky.
3.
Česnek nakrájíme společně se sušenými rajčaty a červenou cibulí najemno. Tento připravený základ orestujeme na rozehřáté pánvi s olivovým olejem.
4.
Přidáme tuňáka zbaveného oleje, nakrájená rajčata a kapary. Celou směs důkladně promícháme.
5.
Opečenou ciabattu potřeme pestem a postupně na jednotlivé plátky vrstvíme směs s tuňákem. Dozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat! Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
320.96 kcal
Protein
16.84 g
Sacharidy
z toho cukr
27.80 g
3.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.22 g
2.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama