Kari rýže s krevetami
- Přidat foto
-
Reklama
Kari rýže s krevetami je lahodné exotické jídlo, které zaujme pikantním kari kořením, chutnými krevetami, osmaženou rýží a šťavnatou zeleninou. Tato chuťová exploze spojuje výrazné chutě a aromata, nabízí jedinečný gastronomický zážitek a osloví všechny milovníky pikantní kuchyně a mořských plodů. Navíc určitě oceníte, že je tento pokrm hotový "raz dva". :-)
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rýži si uvaříme dle pokynů na obalu, případně v rýžovaru.
2.
V malé pánvi či hrnci si na 1 lžíci oleje osmahneme mraženou zeleninu. Osolíme a opepříme. Jakmile máme hotovou zeleninu, vyjmeme ji z pánve a dáme stranou.
3.
Na pánev přidáme ještě trošku oleje a osmahneme na něm nasolené a napepřené krevety do zrůžovění (asi 3-4 minuty).
4.
Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce rostlinného oleje a vsypeme na něj lžíci kari koření. Přidáme hotovou rýží a pořádně promícháme, než se nám rýže zabarví od kari koření. Snížíme plamen.
5.
Přidáme zeleninu a krevety a ještě asi 2 minuty necháme restovat. Ihned podáváme.
6.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 32 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
356.30 kcal |
Protein |
15.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
68.84 g
0.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.86 g
0.19 g
|
Reklama
Reklama