Základní poctivá škvarková pomazánka

Škvarky - pro jednoho naprostá lahůdka a skvost, pro druhého zase potravina, jenž by nikdy nepozřel. Jestliže patříte k první skupině, tento recept je pro vás jako stvořený. Přináší vám totiž návod na přípravu jednoduché, avšak velice chutné škvarkové pomazánky s vejci.

Příprava škvarkové pomazánky není nijak náročná a její výhodou je možnost obměňování surovin. Máte radši kyselejší chutě? Přidejte do ní zavařené kyselé okurky, případně i trošku nálevu z nich. Cibule může být součástí pomazánky, ale také nemusí, pokud ji nemáte příliš v lásce a vadí vám. A takto bychom mohli vyjmenovat spoustu surovin, jenž lze přidat, ale také vynechat.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo, a sice po dobu 7 minut. Oloupeme je a nameleme na mlýnku na maso. Poté začneme mlít i škvarky, sterilované okurky a česnek. Milovníci cibule mohou do pomazánkové směsi namlít i kousek cibule. Vše společně promícháme.
2.
Následně přidáme i plnotučnou hořčici, sůl a pepř. Opět směs důkladně promícháme a dochutíme.
3.
Podáváme s chlebem či jiným pečivem. Výborně chutná právě na opečeném chlebu/toustu.
4.
A na závěr můžeme vrstvu pomazánky posypat lahůdkovou cibulkou či pažitkou.

Od: marketa98, 14.11.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
10 min vaření
15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
342.85 kcal
Protein
9.74 g
Sacharidy
z toho cukr
2.22 g
0.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
32.44 g
12.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama