Základní poctivá škvarková pomazánka
- Přidat foto
-
Reklama
Škvarky - pro jednoho naprostá lahůdka a skvost, pro druhého zase potravina, jenž by nikdy nepozřel. Jestliže patříte k první skupině, tento recept je pro vás jako stvořený. Přináší vám totiž návod na přípravu jednoduché, avšak velice chutné škvarkové pomazánky s vejci.
Příprava škvarkové pomazánky není nijak náročná a její výhodou je možnost obměňování surovin. Máte radši kyselejší chutě? Přidejte do ní zavařené kyselé okurky, případně i trošku nálevu z nich. Cibule může být součástí pomazánky, ale také nemusí, pokud ji nemáte příliš v lásce a vadí vám. A takto bychom mohli vyjmenovat spoustu surovin, jenž lze přidat, ale také vynechat.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo, a sice po dobu 7 minut. Oloupeme je a nameleme na mlýnku na maso. Poté začneme mlít i škvarky, sterilované okurky a česnek. Milovníci cibule mohou do pomazánkové směsi namlít i kousek cibule. Vše společně promícháme.
2.
Následně přidáme i plnotučnou hořčici, sůl a pepř. Opět směs důkladně promícháme a dochutíme.
3.
Podáváme s chlebem či jiným pečivem. Výborně chutná právě na opečeném chlebu/toustu.
4.
A na závěr můžeme vrstvu pomazánky posypat lahůdkovou cibulkou či pažitkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 10 min vaření 15 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
342.85 kcal |
Protein |
9.74 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.22 g
0.70 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
32.44 g
12.19 g
|
Reklama
Reklama