Špenátové knedlíčky
- Přidat foto
-
Reklama
Tyto knedlíčky jsou tyrolská specialita. Setkat se s nimi můžete zejména na jihu rakouska a na severu Itálie nebo i v alpské části Německa. Většinou je dostanete naservírované ve vývaru nebo v sýrové či rajčatové omáčce. Ingredience se liší podle oblasti a domácnosti. Jejich příprava je jednoduchá a suroviny na ně máte většinou doma. Pokud máte doma staré pečivo a je vám líto ho vyhodit, knedlíčky neváhejte vyzkoušet. Knedlíčky se připravují jako předkrm nebo hlavní jídlo. Použít je můžete i jako přílohu třeba k pečené drůbeži.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Housky nakrájejte na malé kostičky a zalijte je teplým mlékem. Nechte pečivo pořádně nasáknout, tím více, pokud použijete pečivo starší.
2.
Mezi tím si nakrájejte cibuli na proužky a na oleji ji opečte dozlatova. Pak ji nechte na ubrousku okapat a dejte ji do mísy. K cibuli přidejte sůl a pepř, namačkaný česnek, špenát a vše dohladka rozmixujte tyčovým mixérem.
3.
Namočené housky vymačkejte a přidejte je k rozmixované směsi. Dále přidejte vejce a mouku. Těsto pořádně promíchejte v kompaktní hmotu.
4.
Dejte si v dostatečně velkém hrnci vařit vodu a dostatečně ji osolte. Z těsta válejte koule asi o průměru 6 cm. Aby se vvám těsto na ruce nelepilo, namočte si je do studené vody.
5.
Až bude voda vřít, dejte do ní všechny knedlíčky a vařte je 10 minut.
6.
Knedlíčky servírujte polité máslem a posypané strouhaným parmazánem nebo jiným sýrem podobného typu. Knedlíčky můžete podávat s čirým hovězím nebo drůbežím vývarem, zelným salátem nebo i se sýrovou omáčkou.
7.
Stačí použít i jen jednoduchou šťávu, kdy svaříte 2 dcl hovězího čirého vývaru, přidáte lžící másla, špetku soli a necháte povařit a zredukovat.
8.
Tip: Do knedlíčků se hodí použít i opečená slanina v libovolném množství.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 10 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
457.93 kcal |
Protein |
13.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.45 g
6.89 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.11 g
12.03 g
|
Reklama
Reklama