Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky
- Přidat foto
-
Reklama
Vývar je asi nejoblíbenější polévkou, obzvláště v chladném počasí. Existuje několik variant vývaru a každá hospodyňka má na něj vlastní vychytávky. My si dnes představíme recept na kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a těstovinami.
Reklama
Ingredience
Na játrové knedlíčky
Navíc
Postup přípravy
1.
Kuřecí maso, půlku celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření si dáme do 1,5 litru studené vody. Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat přibližně 2 hodiny.
2.
Zatímco se nám vaří vývar, připravíme si játrové knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujeme, přidáme strouhanku namočenou v mléce, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme asi hodinu v lednici.
3.
Vývar scedíme, uvařenou zeleninu vyndáme. Polévku vrátíme na plotýnku a přivedeme k varu. Zároveň si dáme vařit těstoviny dle návody na obalu.
4.
Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte nebo nastrouháme na drobné kousky a dáme do vývaru.
5.
Pomocí dvou lžiček tvarujeme z játrové hmoty malé kndelíčky a vaříme je ve vývaru, dokud nevyplavou. Polévku dochutíme solí a pepřem, přidáme posekanou čerstvou petrželku, uvařené těstoviny a podáváme. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 2 hod 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 42 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
704.32 kcal |
Protein |
49.32 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
87.87 g
12.89 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.12 g
3.84 g
|
Reklama
Reklama