Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Vývar je asi nejoblíbenější polévkou, obzvláště v chladném počasí. Existuje několik variant vývaru a každá hospodyňka má na něj vlastní vychytávky. My si dnes představíme recept na kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a těstovinami.

Reklama

Ingredience

Na játrové knedlíčky

Navíc

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí maso, půlku celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření si dáme do 1,5 litru studené vody. Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat přibližně 2 hodiny.
2.
Zatímco se nám vaří vývar, připravíme si játrové knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujeme, přidáme strouhanku namočenou v mléce, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme asi hodinu v lednici.
3.
Vývar scedíme, uvařenou zeleninu vyndáme. Polévku vrátíme na plotýnku a přivedeme k varu. Zároveň si dáme vařit těstoviny dle návody na obalu.
4.
Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte nebo nastrouháme na drobné kousky a dáme do vývaru.
5.
Pomocí dvou lžiček tvarujeme z játrové hmoty malé kndelíčky a vaříme je ve vývaru, dokud nevyplavou. Polévku dochutíme solí a pepřem, přidáme posekanou čerstvou petrželku, uvařené těstoviny a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 19.11.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
2 hod 30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 42 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
704.32 kcal
Protein
49.32 g
Sacharidy
z toho cukr
87.87 g
12.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.12 g
3.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama