Rajčatová omáčka s olivami

Vítejte ve světě italské kuchyně s chutným a jednoduchým receptem na rajčatovou omáčku s olivami. Tato omáčka spojuje sladkost zralých rajčat s bohatou chutí oliv, vytvářející dokonalou symbiózu chutí.

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozpálíme si velkou nepřilnavou pánev a na ní 3 lžíce olivového oleje. Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Jakmile začne česnek zlátnout, přidáme do pánve otrhané lístky bazalky a konzervovaná celá rajčata i s omáčkou. Dřevěnou vařečkou rajčata co nejvíc rozmačkáme.
2.
Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Jakmile se směs na pánvi začne vařit, sundáme ji z ohně. Omáčku přepasírujeme přes jemný cedník do mísy – použijeme dřevěnou vařečku a protlačíme cedníkem co nejvíc dužiny z rajčat.
3.
Odstraníme česnek a bazalku, které nám zbydou v cedníku.
4.
Omáčku přesuneme z mísy zpět do pánve, přivedeme k varu a poté oheň zmírníme a necháme 5 minut probublávat, aby se chutě zkoncentrovaly.
5.
Hotovou omáčku podáváme na těstovinách, dozdobenou kroužky oliv, strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.11.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
25 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
550.95 kcal
Protein
20.53 g
Sacharidy
z toho cukr
100.00 g
12.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.20 g
0.86 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama