Rajčatová omáčka s olivami
- Přidat foto
-
Reklama
Vítejte ve světě italské kuchyně s chutným a jednoduchým receptem na rajčatovou omáčku s olivami. Tato omáčka spojuje sladkost zralých rajčat s bohatou chutí oliv, vytvářející dokonalou symbiózu chutí.
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
Příloha
Postup přípravy
1.
Rozpálíme si velkou nepřilnavou pánev a na ní 3 lžíce olivového oleje. Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Jakmile začne česnek zlátnout, přidáme do pánve otrhané lístky bazalky a konzervovaná celá rajčata i s omáčkou. Dřevěnou vařečkou rajčata co nejvíc rozmačkáme.
2.
Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Jakmile se směs na pánvi začne vařit, sundáme ji z ohně. Omáčku přepasírujeme přes jemný cedník do mísy – použijeme dřevěnou vařečku a protlačíme cedníkem co nejvíc dužiny z rajčat.
3.
Odstraníme česnek a bazalku, které nám zbydou v cedníku.
4.
Omáčku přesuneme z mísy zpět do pánve, přivedeme k varu a poté oheň zmírníme a necháme 5 minut probublávat, aby se chutě zkoncentrovaly.
5.
Hotovou omáčku podáváme na těstovinách, dozdobenou kroužky oliv, strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 25 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
550.95 kcal |
Protein |
20.53 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
100.00 g
12.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.20 g
0.86 g
|
Reklama
Reklama