Jednoduchá vepřová čína

Na čínu je třeba nejprve naložit maso do marinády. Po restování je možné experimentovat s různými druhy zeleniny na pánvi. Výborně chutnají v číně bambusové výhonky. Jako příloha se hodí rýže nebo čínské nudle.

Reklama

Ingredience

Naložené vepřové maso

Do woku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky. V uzavíratelné míse smícháme ingredience na marinádu a promícháme s vepřovým.
2.
Uzavřeme a dáme do lednice nejlépe na noc. Občas promícháme nebo protřepeme.
3.
Na pánev wok dáme lžíci oleje a restujeme maso s marinádou. Restujeme na mírnou teplotu asi 30 minut, mícháme.
4.
Mezitím si nakrájíme očištěnou zeleninu na proužky, mrkev nakrájíme škrabkou na hobliny.
5.
Dáme k restovanému vepřovému masu, mírně podlijeme a podusíme do změknutí.
6.
Podáváme s rýží nebo s čínskými nudlemi.

Od: Iva V, 18.12.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
12 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
339.54 kcal
Protein
20.58 g
Sacharidy
z toho cukr
19.59 g
8.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.25 g
2.95 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama