Pomalu pečená krkovice s pórkem a rajčaty

Výborná a šťavnatá krkovice, kterou můžete připravit ve velké zapékací nádobě pro více osob. Jako příloha je vhodná rýže, těstoviny nebo jakákoliv bramborová příloha. Nejlépe chutná pečená s domácí rajčaty.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky.
2.
Do velkého pekáče dáme dvě lžíce sádla a přidáme cibuli nakrájenou na kostičky. Dáme plátky krkovice a z horní strany posypeme grilovacím kořením a kmíny.
3.
Na troubě nastavíme 200 °C, pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut.
4.
Mezitím nakrájíme rajčata a pórek na kolečka a dáme do lednice.
5.
Krkovici po 30 minutách obrátíme, okořeníme z druhé strany a mírně podlijeme vodou, cca půl hrnku vody na celý pekáč. Dáme do trouby, snížíme teplotu na 140 °C a pečeme pod poklicí.
6.
Po hodině pečení přidáme pórek a rajčata a pečeme pod poklicí další hodinu.

Od: Ráďa 78, 3.1.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
2 hod 30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
328.64 kcal
Protein
31.51 g
Sacharidy
z toho cukr
8.14 g
4.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.52 g
5.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama