Pomalu pečená krkovice s pórkem a rajčaty
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná a šťavnatá krkovice, kterou můžete připravit ve velké zapékací nádobě pro více osob. Jako příloha je vhodná rýže, těstoviny nebo jakákoliv bramborová příloha. Nejlépe chutná pečená s domácí rajčaty.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky.
2.
Do velkého pekáče dáme dvě lžíce sádla a přidáme cibuli nakrájenou na kostičky. Dáme plátky krkovice a z horní strany posypeme grilovacím kořením a kmíny.
3.
Na troubě nastavíme 200 °C, pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut.
4.
Mezitím nakrájíme rajčata a pórek na kolečka a dáme do lednice.
5.
Krkovici po 30 minutách obrátíme, okořeníme z druhé strany a mírně podlijeme vodou, cca půl hrnku vody na celý pekáč. Dáme do trouby, snížíme teplotu na 140 °C a pečeme pod poklicí.
6.
Po hodině pečení přidáme pórek a rajčata a pečeme pod poklicí další hodinu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 2 hod 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
328.64 kcal |
Protein |
31.51 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.14 g
4.65 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.52 g
5.06 g
|
Reklama
Reklama