Sypaný koláč s tvarohem, citronem a čokoládovou polevou

Výborný a vláčný koláč u kterého neplatí, že nejlépe chutná čerstvý nebo teplý. Je třeba jej nechat v lednici do druhého dne. Na pečení budete potřebovat velký pekáč nebo plech s vysokým okrajem.

Reklama

Ingredience

Sypké těsto

Tvarohová náplň

Posypání

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Tvarohy necháme na sítku okapat několik hodin. Pak v jedné míse smícháme sypkou směs a v druhé míse umixujeme mixérem tvarohovou směs.
2.
Pekáč nebo plech s vysokým okrajem důkladně vymažeme máslem.
3.
Polovinu sypké směsi dáme na dno a nalijeme celou tvarohovou směs. Pokud by nešla nalévat, přidáme trochu mléka, záleží na velikosti vajec. Směs by se měla pomalu táhnout a měla by jít nalít po celé délce pekáče.
4.
Posypeme sypkou směsí a necháme 10 minut v pokojové teplotě. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 45 minut.
5.
Vyndáme a pokud na povrchu zůstala nějaká sypká směs, setřeme ji ubrouskem. Posypeme vanilkovými cukry ještě teplé. Necháme vychladnout.
6.
Poléváme čokoládovou polevou.

Od: Iva V, 3.1.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
12 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
272.26 kcal
Protein
8.92 g
Sacharidy
z toho cukr
51.06 g
36.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.25 g
6.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama