Zeleninové hranolky s mungo klíčky a česnekovým dipem
- Přidat foto
-
Reklama
Klíčky se poslední dobou těší velké oblibě. Mungo stačí namočit a nechat klíčit 3-5 dní. Mezitím 2x denně proplachujeme a můžeme podávat s oblíbeným jídlem.
Reklama
Ingredience
Dip
Postup přípravy
1.
Mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na hranolky.
2.
Vložíme do misky, přidáme olej, sůl, pepř, provensálské koření a dobře promícháme.
3.
Vsypeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme dozlatova, zhruba 20-30 minut podle velikosti hranolek.
4.
V misce si smícháme kysanou smetanu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vytvoříme dip.
5.
Upečené hranolky podáváme s mungo klíčky a vychlazeným dipem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
588.78 kcal |
Protein |
8.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
30.53 g
14.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
47.37 g
14.10 g
|
Reklama
Reklama