Strouhaná tvarohová buchta
- Přidat foto
-
Reklama
Se strouhaným tvarohovým koláčem budete mít trochu práce, ale ta se vyplatí. Koláč má výbornou chuť. Můžete jej připravit na plechu s vysokým okrajem nebo ve větším pekáči. V pekáči bude vyšší a kontrast tvarohové náplně hezky vynikne.
Reklama
Ingredience
Světlé těsto
Strouhané těsto
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravte tmavé těsto, které se následně bude strouhat. Změklé máslo důkladně prošlehejte se žloutkem a cukrem. Přidejte rum a část mléka.
2.
Mouku promíchejte s kakaem a práškem do pečiva.
3.
Připravte si podložku (vál), vysypejte směs mouky a promíchejte s máslovou směsí. Dobře propracujte, mléko přidávejte podle potřeby.
4.
Vznikne válec těsta, mírně lepivý. Rozdělte jej na 2/3 a 1/3 a dejte na 3 hodiny mrazit. Větší kus bude nastrouhaná spodní část těsta.
5.
Jakmile bude směs zmrazená, nastrouhejte nejprve spodní část a připravte si tvarohovou náplň.
6.
Vyšlehejte bílky do sněhu se špetkou soli. Zašlehejte třetinu moučkového cukru. Zbytek prošlehejte v jiné míse s ostatními ingrediencemi na světlé těsto a poté promíchejte s bílkem. Cukr přidávejte postupně a ochutnávejte. Je lepší nechat světlé těsto kyselejší, nemusíte použít celé množství cukru.
7.
Světlé těsto nalijte na tmavé a nastrouhejte poslední část těsta.
8.
Dejte péct na 160 °C na horkovzduch na asi 30 minut. Krájejte a podávejte až po úplném vychladnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
45 min příprava 30 min vaření 4 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
304.58 kcal |
Protein |
7.33 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.21 g
17.12 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.24 g
8.78 g
|
Reklama
Reklama