Strouhaná tvarohová buchta

Se strouhaným tvarohovým koláčem budete mít trochu práce, ale ta se vyplatí. Koláč má výbornou chuť. Můžete jej připravit na plechu s vysokým okrajem nebo ve větším pekáči. V pekáči bude vyšší a kontrast tvarohové náplně hezky vynikne.

Reklama

Ingredience

Světlé těsto

Strouhané těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte tmavé těsto, které se následně bude strouhat. Změklé máslo důkladně prošlehejte se žloutkem a cukrem. Přidejte rum a část mléka.
2.
Mouku promíchejte s kakaem a práškem do pečiva.
3.
Připravte si podložku (vál), vysypejte směs mouky a promíchejte s máslovou směsí. Dobře propracujte, mléko přidávejte podle potřeby.
4.
Vznikne válec těsta, mírně lepivý. Rozdělte jej na 2/3 a 1/3 a dejte na 3 hodiny mrazit. Větší kus bude nastrouhaná spodní část těsta.
5.
Jakmile bude směs zmrazená, nastrouhejte nejprve spodní část a připravte si tvarohovou náplň.
6.
Vyšlehejte bílky do sněhu se špetkou soli. Zašlehejte třetinu moučkového cukru. Zbytek prošlehejte v jiné míse s ostatními ingrediencemi na světlé těsto a poté promíchejte s bílkem. Cukr přidávejte postupně a ochutnávejte. Je lepší nechat světlé těsto kyselejší, nemusíte použít celé množství cukru.
7.
Světlé těsto nalijte na tmavé a nastrouhejte poslední část těsta.
8.
Dejte péct na 160 °C na horkovzduch na asi 30 minut. Krájejte a podávejte až po úplném vychladnutí.

Od: Iva V, 21.1.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min příprava
30 min vaření
4 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
304.58 kcal
Protein
7.33 g
Sacharidy
z toho cukr
36.21 g
17.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.24 g
8.78 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama