Kuřecí prsa v marinádě s pestem
- Přidat foto
-
Reklama
Stačí si na pár hodin naložit kuřecí prsa do voňavé marinády a připravíte chutnou večeři, ke které se hodí jakákoliv těstovinová příloha. Pozor na to, jaký použijete česnek, nejvýraznější chuť má český česnek ze zahrádky nebo od farmářů.
Reklama
Ingredience
Kuřecí prsa
Těstoviny
Postup přípravy
1.
Kefír smícháme s pestem, sójovou omáčkou a paprikou. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Necháme několik hodin v lednici.
2.
Vše dáme do zapékací mísy a posolíme. Pečeme na 180 °C asi 45 minut, pod poklicí.
3.
Ke konci pečení si připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, smícháme s moukou a necháme zrůžovět. Pomalu zaléváme mlékem a důkladně promícháme.
4.
Do omáčky přidáme prolisovaný česnek, pesto, sůl a pepř, případně chilli.
5.
Upečené kousky masa (pouze kousky masa) vmícháme do omáčky. Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
6.
Podáváme s těstovinami a sypeme parmezánem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 4 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 40 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
696.89 kcal |
Protein |
40.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
63.62 g
12.85 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.51 g
10.64 g
|
Reklama
Reklama