Kohout na smetaně
- Přidat foto
-
Reklama
Domácí kohout na smetaně je skutečnou pochoutkou. Maso je měkké, šťavnaté s příchutí zvěřiny. Jeho příprava je snadná a urychlit ji můžete vařením v tlakovém hrnci. Podávat můžete s knedlíkem, rýží, těstovinami.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso opláchneme, naporcujeme, osolíme, opepříme.
2.
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, tymián, nové koření, hořčici a společně opékáme.
3.
Maso vložíme do hrnce a ze všech stran opečeme, aby se nám zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
4.
Vše zalijeme vodou a hrnec uzavřeme. Vaříme asi 60 minut, podle velikosti kohouta.
5.
Po uvaření maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes cedník a zbytek zeleniny prolisujeme do šťávy. Šťávu vrátíme na plotnu a přivedeme k varu.
6.
Mouku si rozmícháme ve smetaně a vlijeme do šťávy. Vaříme do zhoustnutí asi 15 minut. Poté podle chuti dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Můžeme podávat s oblíbenou přílohou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 20 min vaření 1 hod 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
890.84 kcal |
Protein |
104.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.10 g
8.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
43.85 g
12.58 g
|
Reklama
Reklama