Kohout na smetaně

Domácí kohout na smetaně je skutečnou pochoutkou. Maso je měkké, šťavnaté s příchutí zvěřiny. Jeho příprava je snadná a urychlit ji můžete vařením v tlakovém hrnci. Podávat můžete s knedlíkem, rýží, těstovinami.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso opláchneme, naporcujeme, osolíme, opepříme.
2.
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, tymián, nové koření, hořčici a společně opékáme.
3.
Maso vložíme do hrnce a ze všech stran opečeme, aby se nám zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
4.
Vše zalijeme vodou a hrnec uzavřeme. Vaříme asi 60 minut, podle velikosti kohouta.
5.
Po uvaření maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes cedník a zbytek zeleniny prolisujeme do šťávy. Šťávu vrátíme na plotnu a přivedeme k varu.
6.
Mouku si rozmícháme ve smetaně a vlijeme do šťávy. Vaříme do zhoustnutí asi 15 minut. Poté podle chuti dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Můžeme podávat s oblíbenou přílohou.

Od: Petuler, 30.1.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
890.84 kcal
Protein
104.86 g
Sacharidy
z toho cukr
20.10 g
8.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.85 g
12.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama