Griotka

Nasbírejte višně a připravte se na jednoduchý recept, který vás po sedmi týdnech odmění lahodným likérem. A když se rozhodnete podělit o svůj domácí poklad, připravte se na vlnu nadšení a pochval od přátel a rodiny.

Reklama

Ingredience

Množství na
  ml

Postup přípravy

1.
Višně si omyjeme a odtrhneme jim stopky.
2.
Připravíme si zavařovací sklenice (uzavíratelné) a do nich skládáme višně po jednotlivých vrstvách – každou vrstvu prosypeme cukrem. Na závěr zalijeme vodkou tak, aby hladina byla nad višněmi. Sklenice uzavřeme.
3.
Potom necháme obsah sklenic 7-8 týdnů macerovat na světlém místě.
4.
Potom griotku slijeme do lahví se šroubovacím uzávěrem. Višně uchováme v uzavíratelné sklenici a využijeme podle potřeby. Na zdraví! :-)

Od: Zuzana, 27.2.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
40 min celkem
Množství: 750 × ml
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × ml = 0 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × ml
Energetická hodnota
3.61 kcal
Protein
0.01 g
Sacharidy
z toho cukr
0.45 g
0.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.00 g
0.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama